Kontakta oss

9 anledningar till att bygga ett företagsgym

  1. Friskare personal och lägre sjukfrånvaro. Det är känt sedan länge att regelbunden träning bidrar till att förbättra hälsan och minska risken för sjukdomar. Det i sin tur bidrar med att minska kostnaderna för försäkringar och sjukvård.
  2. Ökad produktivitet. Träning, framförallt konditionsträning, förbättrar koncentration och skärpa genom endorfiner och ökat blodflöde till hjärnan.
  3. Minskad stress. Stresshormonerna sänks i kroppen när du tränar och istället ökar endorfinerna vilket ger en lugnare och gladare känsla.
  4. Förbättrad mental hälsa. Vid träning frigörs endorfiner som kan minska stress, ångest och depression.
  5. Ökad motivation och bättre självförtroende. Att känna och se resultat av träningen kan boosta ditt självförtroende och öka motivationen att se ökade resultat även i jobbet.
  6. Förbättrad sömn. Det är svårt att göra ett bra jobb om man har problem med sömnen. Regelbunden träning kan förbättra sömnen och ge en djupare mer återhämtande sömn.
  7. Förbättrad arbetsmiljö och ökad teamkänsla. Skapa en attraktiv arbetsplats, där anställda kan träffas i ett annat sammanhang än den vanliga. Att erbjuda och uppmuntra träning på jobbet ger en kultur av hälsa och välmående.
  8. Attraktiv arbetsgivare. Ett bra företagsgym signalerar att det är ett företag som bryr sig om sin personal och både värdesätter och prioriterar hur de anställda mår och har det. Det kan bidra till att locka till sig och behålla talangfulla medarbetare.
  9. Kostnadseffektivt. Det innebär såklart kostnader att bygga ett företagsgym men i längden så kan det ge minskade kostnader för sjuk personal, i många fall ge en ökad produktivitet samt erbjuda en positiv arbetsmiljö där personalen känner att företaget satsar på deras välbefinnande.

Sammanfattningsvis så kan det finnas stora pengar att spara om resultatet blir friskare personal med ökad produktivitet som trivs och pratar gott om företaget de är anställda på. Kanske kan det till och med erbjudas möjlighet att träna under arbetstid?

Vilken utrustning som passar bäst i ett personalgym beror på vilka förutsättningar som finns:- tillgänglig yta, antal anställda och såklart… vilken budget som finns att tillgå. En mix av konditionsutrustning, styrkemaskiner och fria vikter brukar vara uppskattat.

Vi hjälper gärna till att sätta ihop ett paket till dig och ditt företags nya gym.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.